Arkiv

Arkiv för september 23rd, 2009

Bloggpremiär med kackel i hönsgården

september 23rd, 2009 Comments off
Jag trodde aldrig att jag själv skulle skapa en egen blogg. Jag tycker det verkar vara en enda stor djungel av personliga åsikter och länkningar hit och dit. Vem har egentligen tid och ork att engagera sig i dessa sidor?
På denna blogg kommer temat mer att handla om landet som vi glömde, människorna som lever här och den kultur som avspeglar sig långt borta från bloggarnas, innekrogarnas och mediernas Sverige. Se på vilken nyhetskanal som helst i televisionen, men inte finner du den vanlige svensken och dennes vardagsliv i rutan. Här hoppas jag att ni kommer att känna igen er och samtidigt kunna föra en trevlig diskussion.
Gårdagens Debatt i SVT:s kanal 2  hade som tema att Aftonbladet nekar Sd annonsero och om Sd behandlas annorlunda än andra partier. Hela etablissemanget verkar leva med och vill skapa en bild av Sverige och svenskarna som skiljer sig avsevärt från det land och de svenskar som åtminstone jag känner.
Sällan har jag skådat ett liknande kackel som igår kväll. Jimmie var säkerligen inte förvånad utan betraktade lugnt denna likriktade skara av tyckare och kommenterade sakligt och moget angreppen då tillfälle gavs.
De enda av den skräddarsydda församlingens gäster som verkade värna om yttrandefriheten och dess spelregler var Expressens politiske analytiker Lotta Gröning som citerade Voltaires ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem”.
Sveriges grundlagar regeringsformen, lagen om yttrandefrihet och tryckfrihetsförordningen verkar inte tas på allvar av de övriga gästerna som inbjudits till debatten. Det är deras och liknande resonemang  som alltmer utgör ett hot mot ett fritt och demokratiskt Sverige.
Categories: Politik - nationellt Taggar: